Diplomático Reserva Exclusiva 40% 0,7L
Jednotková cena: 46,93 €/liter (48,01 €/liter)
Ak si tovar objednáte do 12:00, tovar zvyčajne expedujeme z nášho skladu do 24 hodín (s výnimkou víkendov a sviatkov).
nakúpte ešte
za 130,– €
a získajte doručenie na odberné miesto zdarma!
a získajte doručenie na odberné miesto zdarma!
za 150,– €
a získajte darček zdarma!
a získajte darček zdarma!
Viac o produkte
Podobné produkty
Viac o produkte Diplomático Reserva Exclusiva 40% 0,7L
Výrobca: | Destilerias Unidas |
---|---|
Značka: | Diplomático |
Druh alkoholu: | Rum |
Obsah alkoholu: | 40% |
Objem: | 0,7L |
Vek: | Reserva |
Krajina pôvodu: | Venezuela |
Druh balenia: | bez obalu |
Popis produktu
Identita spoločnosti Diplomático je založená na vášni a kvalite výroby rumov. Liehovar leží na úpätí pohoria Ánd vo Venezuele, kde tečú tie najčistejšie vody na výrobu najlepších rumov. Jeho poloha bola starostlivo vybraná aj pre tesnú blízkosť k hlavným cukrovarníckym závodom v oblasti.
Pôvodne liehovar vlastnila spoločnosť Licorerías Unidas SA (LUSA) založená v roku 1959. V roku 2002 bola predaná skupine venezuelských podnikateľov a stala sa 100% súkromne vlastnenou venezuelskou spoločnosťou a nezávislým rodinným prevádzkovateľom so súčasným názvom Destilerías Unidas S. A. (DUSA).
Na výrobu rumov Diplomático sa najčastejšie používajú 3 odrody cukrovej trstiny: Romana, Venezuela a Canal Point. Nadácia pre rozvoj a skúmanie oblasti Fundacaña Venezuela, ktorá podporuje značku, po 10 rokoch výskumu a testov udelila názov „Diplomatica“ novej odrode cukrovej trstiny.
Diplomático pestuje a udržiava svoj vlastný kmeň kvasiniek, ktorý sa používa na premenu cukru na alkohol. Rumy sa vyrábajú z melasy z cukrovej trstiny a z medov z cukrovej trstiny. Melasa sa používa na výrobu ľahkých rumov, ktoré vyžadujú krátku fermentáciu – približne 1 deň. Vďaka medu z cukrovej trstiny vznikajú, naopak, rumy komplexnejšie – tie sa fermentujú 2 dni.
Pálenica je jedinečná, pretože sa v nej nachádzajú 3 rôzne destilačné prístroje. Destiluje sa s použitím bohatej škály metód, vrátane rôznych kontinuálnych kolónových destilačných prístrojov pre ľahké rumy, dávkových kotlov pre stredné rumy a kotlíkových destilačných prístrojov pre komplexnejšie rumy.
Zrenie prebieha v rôznych typoch sudov – prevažne v sudoch po bourbone a single malt whisky. Na dokončenie rumov Single Vintage a Ambassador sa používa výber sudov Pedro Ximénez a Oloroso Sherry.
Po procese zrenia ,,Master Blender“ Tito Cordero a jeho tím kombinujú vyzretý rum pochádzajúci z rôznych destilačných metód, aby vytvorili jedinečné a komplexné rumy. Zodpovednosťou ,,Maestra Ronera“ je dohliadať na celý výrobný proces a najmä vytvárať rumy, ktoré zachytávajú najlepšiu rovnováhu a okrúhlosť chutí a vôní.
Vznik značky Diplomático inšpirovala postava Don Juan Meléndez (,,Don Juancho”). Ako miestny šľachtic vložil svoje srdce do skúmania zdrojov, ingrediencií a metód, ktoré stoja za mnohými lákavými príchuťami rumu a iných tradičných nápojov. Verný svojim hodnotám a presvedčeniam sa chcel dozvedieť o všetkých detailoch, jemných zložitostiach a faktoroch, ktoré ovplyvňujú výrobu rumu a zároveň chránia životné prostredie. Dnes rumy Diplomático nesú portrét Dona Juancha a značku poháňa vášeň a hodnoty, ktoré boli jeho charakteristickým znakom.
Pôvodne liehovar vlastnila spoločnosť Licorerías Unidas SA (LUSA) založená v roku 1959. V roku 2002 bola predaná skupine venezuelských podnikateľov a stala sa 100% súkromne vlastnenou venezuelskou spoločnosťou a nezávislým rodinným prevádzkovateľom so súčasným názvom Destilerías Unidas S. A. (DUSA).
Na výrobu rumov Diplomático sa najčastejšie používajú 3 odrody cukrovej trstiny: Romana, Venezuela a Canal Point. Nadácia pre rozvoj a skúmanie oblasti Fundacaña Venezuela, ktorá podporuje značku, po 10 rokoch výskumu a testov udelila názov „Diplomatica“ novej odrode cukrovej trstiny.
Diplomático pestuje a udržiava svoj vlastný kmeň kvasiniek, ktorý sa používa na premenu cukru na alkohol. Rumy sa vyrábajú z melasy z cukrovej trstiny a z medov z cukrovej trstiny. Melasa sa používa na výrobu ľahkých rumov, ktoré vyžadujú krátku fermentáciu – približne 1 deň. Vďaka medu z cukrovej trstiny vznikajú, naopak, rumy komplexnejšie – tie sa fermentujú 2 dni.
Pálenica je jedinečná, pretože sa v nej nachádzajú 3 rôzne destilačné prístroje. Destiluje sa s použitím bohatej škály metód, vrátane rôznych kontinuálnych kolónových destilačných prístrojov pre ľahké rumy, dávkových kotlov pre stredné rumy a kotlíkových destilačných prístrojov pre komplexnejšie rumy.
Zrenie prebieha v rôznych typoch sudov – prevažne v sudoch po bourbone a single malt whisky. Na dokončenie rumov Single Vintage a Ambassador sa používa výber sudov Pedro Ximénez a Oloroso Sherry.
Po procese zrenia ,,Master Blender“ Tito Cordero a jeho tím kombinujú vyzretý rum pochádzajúci z rôznych destilačných metód, aby vytvorili jedinečné a komplexné rumy. Zodpovednosťou ,,Maestra Ronera“ je dohliadať na celý výrobný proces a najmä vytvárať rumy, ktoré zachytávajú najlepšiu rovnováhu a okrúhlosť chutí a vôní.
Vznik značky Diplomático inšpirovala postava Don Juan Meléndez (,,Don Juancho”). Ako miestny šľachtic vložil svoje srdce do skúmania zdrojov, ingrediencií a metód, ktoré stoja za mnohými lákavými príchuťami rumu a iných tradičných nápojov. Verný svojim hodnotám a presvedčeniam sa chcel dozvedieť o všetkých detailoch, jemných zložitostiach a faktoroch, ktoré ovplyvňujú výrobu rumu a zároveň chránia životné prostredie. Dnes rumy Diplomático nesú portrét Dona Juancha a značku poháňa vášeň a hodnoty, ktoré boli jeho charakteristickým znakom.
Je zmesou exkluzívnych rumových zásob starnúcich až dvanásť rokov, starostlivo vybraných našimi master blendermi. Vďaka spojeniu jedinečného tela s vynikajúcou vyváženosťou sa tento mnohonásobne ocenený rum stal referenciou pre fajnšmekrov a milovníkov jemných liehovín po celom svete. Otvára sa s arómami pomarančovej kôry, karamelky a sladkého drievka, na podnebí je hladký a pokračuje tónmi karamelového fondánu, ktorý ponúka zvodný a dlhotrvajúci záver.