Sangria – recept na miešaný nápoj

Peter Greguš
20. októbra 2022 0 sangria
Sangria - recept na miešaný nápoj

Samotný miešaný nápoj Sangria je hlavne v lete veľmi obľúbený a vyhľadávaný miešaný nápoj. Väčšinou sa pripravuje vo väčšom množstve, napríklad v džbáne, pretože Sangria vyžaduje veľké množstvo rôzneho ovocia a lepšie sa dávkuje z väčšej nádoby. Vyhľadávaný je najmä na pyrenejskom poloostrove, kde bol v podstate aj pôvodne recept na Sangriu vymyselný. Najväčšou zložkou, ktorú potrebujete na výrobu Sangrie je víno. Môže byť červené víno ale aj biele víno. A hlavne vína je v toskánskej oblasti dostatočne.

 

Recept na prípravu originálneho miešaného nápoja Sangria

Recept Rubínovo červenej sangrie 1,5 L

  • 4 pomaranče
  • 2 citróny
  • 7 lyžíc cukru – ideálne trstinového cukru
  • 50 ml pomarančového likéru
  • 50 ml rumu
  • 0,5 L červeného vína
  • voda
  • ľad

Potrebný materiál:

  • džbán 1,5L
  • odmerka
  • polievková lyžica
  • miešadlo
  • nôž

Postup na výrobu Rubínovo červenej sangrie 1,5 L

  1. nakrájame ovocie na plátky
  2. ovocie namarínujeme s cukrom, pomarančovým likérom a s rumom
  3. necháme 30 minút odležať
  4. namarínované ovocie vložíme do džbánu
  5. nalejeme víno
  6. dolejeme vodou a pridáme ľad
  7. poriadne premiešame
  8. môžeme nalievať

Ako alternatívu môžeme použiť aj biele víno. V tom prípade je postup rovnaký, len samotná sangria nebude mať svojú výrazne červenú farbu.

Na dekoráciu môžeme použiť rôzne ovocie, ako je napríklad limetka alebo koktailová čerešňa. Prípadne môžeme kľudne nakrájať pár jabĺk a vložiť ich do nádoby.

Recept bielej broskyňovej sangrie s cava 1,5 L

  • 3 biele broskyne
  • 50 ml šťavy z citróna
  • 50 ml brandy
  • 1 L Cava alebo Prosecca
  • 3 lyžice cukru – ideálne trstinového cukru
  • voda
  • ľad

Potrebný materiál:

  • džbán 1,5L
  • odmerka
  • polievková lyžica
  • miešadlo
  • nôž

Postup na výrobu bielej broskyňovej sangrie s cava 1,5 L

  1. nakrájame broskyne na plátky
  2. broskyne namarínujeme s cukrom,citrónovou šťavou a s brandy
  3. necháme 30 minút odležať
  4. namarínované broskyne vložíme do džbánu
  5. nalejeme Cavu alebo Prosecco
  6. dolejeme vodou a pridáme ľad
  7. poriadne premiešame
  8. môžeme nalievať

Alkoholický miešaný nápoj Sangria môžeme nalievať do širších pohárov na stopke. Pridáme na okraj pohára dekoráciu a vložíme napríklad slamku. Výhodou sangrie je, že si ju dokážete vyrobiť v podstate kombináciou hocijakého ovocia a alkoholu. Netreba to však so samotným alkoholom preháňať, pretože sa následne vytratí samotná chuť ovocia.


Ako sa vám páčil článok?
Autor článku
Komentáre
Zatiaľ sa tu nenachádza žiadny komentár.
Pridaj hodnotenie

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.